Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Astra Asigurari cumpara 16% din Intercontinental

InterContinental Hotels GroupAstra Asigurari a cumparat 135 milioane actiuni ale Intercontinental Bucuresti, reprezentand 16% din actiunile companiei hoteliere, principalul activ al firmei fiind hotel InterContinental din Bucuresti.

Cele 135 milioane de actiuni au fost achizitionate de compania controlata de omul de afaceri Dan Adamescu cu aproximativ 17 milioane lei.

Omul de afaceri romani mai detine 15,71% din actiunile Intercontinental prin Nova Trade, ceea ce inseamna ca participatia sa a crescut la peste 32.7%.

In aceeasi zi in principalul actionar al Intercontinental, compania luxemburgheza RHIC, a vandut partea detinute, de 409 milioane actiuni, adica 49% din capitalul social al companiei.

Suma la Rasdaq pentru acest pachet a fost de 51 milioane lei, iar actiunile au fost transferate prin intermediul a doua tranzactii negociate la pretul de 0,1249 lei/actiune, cu 9,56% peste nivelul de referinta.

Compania Hoteliera Intercontinental Romania are un capital social de 83,3 milioane lei, divizat in 833 milioane de actiuni, in valoare nominala de 0,1 lei/actiune. Valoarea de piata a companiei este de 95 milioane lei, potrivit cotatiei de referinta de 0,114 lei/actiune.

Compania Intercontinental Romania detine hotelul InterContinental din Bucuresti, care este operat in sistem de management de lantul hotelier InterContinental Hotels Group (IHG).

Hotelul are 257 de camere si 21 apartamente, iar pentru desfasurarea evenimentelor business dispune de 11 sali de conferinta, cu capacitati cuprinse intre 10 si 600 de locuri, in oricare dintre ele beneficiind de aparatura audio-video ultra moderna, acces internet, aer conditionat si asistenta tehnica.

Lantul de hoteluri InterContinental Hotels Group este cel mai mare din lume, dupa numarul de camere, si detine in sistem de management sau franciza peste 4.000 de hoteluri cu 590.000 de camere in aproape 100 de tari.

Grupul detine un portofoliu de branduri precum InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites si Hotel Indigo.

Posted in Hoteluri
Tagged , , , ,
X