Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Comportamentul turistilor romani dupa criza financiara

TuristiiEvident, criza financiara a determinat la nivel mondial ieftinirea pachetele turistice si modificarea comportamentului turistilor romani. Statistic vorbind, romanii pleaca in vacante in numar la fel de mare, dar se manifesta diferit atunci cand sunt pusi sa aleaga destinatia fata de cum o faceau inainte de 2008. Reprezenanti ai pietei de turism din Romania sunt de parere ca exista in acest moment 5 mari schimbari de comportament al turistilor autohtoni.

Turistii romani se indreapta mult mai frecvent acum spre destinatii all-inclusive. “Prin all-inclusive elimina necunoscuta preturilor dintr-o anumita destinatie. Nu se mai gandesc la cati bani le trebuie pentru mancare sau cat costa o cafea acolo”, a spus directorul agentiei Prestige Tours, Mircea Vladu. Agentia se adreseaza segmentului de clienti cu venituri medii si peste medii. Un mare dezavantaj al turismului autohton in aceasta privinta este ca hotelurile nu ofera pachete de turism cu astfel de caracteristica.

Turistii romani isi reduc durata sau numarul vacantelor. Daca inainte de 2008 un turist care pleca in vacanta pentru 2 saptamani, pleaca acum doar 10 zile, iar cei ce plecau 10-12 zile si-au redus durata la 7-8 zile. Deasemenea, cei care aveau cateva vacante pe an au ales sa reduca numarul acestora.

Romanii vaneaza ofertele speciale din turism. Directorul Happy Tour, Mioara Gheorghe este de parere ca turistii sunt atrasi de oferte speciale, fie ca este vorba de oferte “last-minute”, fie ca este vorba de oferte “early booking”. O rezervare la hotel costa cu pana la 30% mai putin daca este facuta cu mai mult de 60 de zile inainte, similar sistemului folosit la cumpararea unui bilet de avion.

TuristiiClientii sunt orientati spre pachetele ieftine, iar agentiile i-au educat in a cauta oferte de acest gen. Oficialii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au declarat ca ofertele speciale au tinut afacerile companiilor pe linia de plutire in aceasta perioada.

Turistii de lux reduc cheltuielile pe extravagante, printre elementele taiate de pe lista cerilor turistilor de lux numarandu-se ambarcatiunile private sau limuzinele utilizate pentru transferul de la aeroport la hotel.

Posted in Hoteluri
Tagged , , , , , , , ,
X