Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Istanbul, capitala franta intre doua continente

IstanbulSingurul oras din lume cu un picior pe un continent si altul pe celalalt, Istanbul este o lume tainica, plina de farmec si placeri vinovate. Capitala a Bizantului si apoi, a Imperiului Otoman, Istanbul-ul a avut mereu o soarta determinata de pozitia strategica in care se afla. Capitala actuala a Turciei, se intinde de-a lungul celor doua tarmuri ale Stramtorii Bosfor, care leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele mai frumoase continente din lume: Europa si Asia.

Personalitatea Istanbulului este de neegalat, la fiecare colt de strada existand palate, moschei, biserici, manastiri, monumente sau ruine romane, bizantine sau otomane. Doar in acest oras magic se pot intalni in acelasi timp pe strada cele mai luxoase limuzine si vehicule cu tractiune animala. Si, vestea buna, este ca in Romania exista oferte profitabile, patru zile cu zboruri incluse si cazare la hoteluri de 3 stele, costand doar 300 de euro.

Odata ajunsi la Istanbul, nu trebuie ratat Marele Bazar care continua traditia de sute de ani si incanta ochii turistilor. Apoi, Piata Egipteana si Piata Eminonu intampina turisti din toata lumea cu o atmosfera exotica si misterioasa, imbibata de parfumuri si condimente aromatice. Moscheea Sultanahmed este un alt obiectiv turistic important, inconjurata de tarabe cu obiecte lucrate manual si suveniruri.

Daca timpul permite, se pot vizita si Muzeul de Arheologie, poate cea mai frumoasa biserica din lume – Sfanta Sophia, Turnul Beyazid, zona Bosforului cu minunatele sale palate si vile vechi sau Turnul Galata care ofera o panaroma minunata a orasului. Printre companiile aeriene care opereaza zboruri spre Istanbul sunt Turkish Airlines ori Tarom.

Posted in Calatorie, Hoteluri
Tagged , , , , , , , , , , , , , , ,
X