Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Marriott International are un nou CEO

Accor, al cincilea grup hotelier dupa numarul de camere este prezent si in Romania, iar luna aceasta achizitionat compania Mirvac, lant hotelier ce detine 48 de hoteluri cu 6100 de camere in Australia si Noua Zeelanda.

Marriott International

Portofoliul companiei Accor a ajuns la 241 de hoteluri cu 32 500 de camere, iar achizitionarea lantului Mirvac face parte din strategia de dezvoltare anuntata in luna septembrie care presupune un target de 40 000 de camere in fiecare an pentru 2012 si 2013.

Suma platita pentru achizitia companiei Mirvac Hotels este de 149 de milioane de euro, iar hotelurile sunt situate in Australia in orasele Sydney, Melbourne, Brisbane si Perth, iar patru hoteluri sunt Noua Zeelanda. Portofoliul Accor pentru regiunea Asia si Pacific are peste 500 de hoteluri si 96 000 de camere.

Tot in acest an, in luna septembrie, compania Accor a semnat unul dintre cele mai importante acorduri de franciza din 2011 cu Jupiter Hotels Ltd, ce ajuta la punerea in aplicare a planului de exindere pe piata hoteliera din Marea Britanie. Acordul de franciza va aduce 24 de hoteluri si 2 644 de camere, ce vor fi deschise in perioada urmatoare sub brandul Mercure. In Romania, compania detine sase hoteluri prin brandurile Pullman, Ibis, Novotel.

O alta companie ce permite rezervari hoteliere, Marriot International a anuntat schimbari in conducere, schimbari operationale incepand cu 2012. In functia de CEO al companiei JW Marriott Jr este inlocuit cu Arne Sorenson si devine astfel al treilea CEO din istoria companiei. JW Marriot Jr. va ocupa pozitia de presedinte executiv si va continua sa fie presedintele boardului de conducere.

“Ne apropiem de a 85-a aniversare a companiei Marriott International si cea de-a 60-a aniversare a mea in cadrul acestei companii. Arne cunoaste businessul, traieste valorile companiei noastre si a castigat respectul si admiratia tuturor stakeholderilor companiei noastre. Prin faptul ca l-am recrutat personal pe Arne la Marriott stiu ca succesul lui se datoreaza nu doar talentului sau extraordinar, ci si angajamentului la o munca grea, la o munca de echipa dar si pentru faptul ca a stiut sa conduca echipa la rezultate”, a declarat JW Marriott Jr.

Posted in Hoteluri
Tagged , , ,
X