Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Pedaland de-a lungul tinutului vinurilor

bicicleteiLegile franceze privind condusul sub influenta alcoolului sunt atat de stricte incat si daca mirosi sortul unui “sommelier” poti depasi limita legala, de aceea, cea mai buna optiune de a te deplasa este cu ajutorul bicicletei.

Pe doua roti in pofida sistemului de tramvaie

Bilete de avion low cost, pachete reduse oferite de hoteluri sau restaurante cu meniuri la preturi speciale nu sunt singurele economii pe care le poti face intr-o escapada. Deplasarea cu bicicleta ofera, pe langa multe altele, avantajul de a inchiria un mijloc de transport propriu cu bani putini. Chiar daca nu calatoresti cu propria bicicleta, Bordeaux are propriul “Boris Bikes”:masinarii municipale, low cost, aranjate strategic prin tot orasul.

Coloana vertebrala a traseului de ciclism al orasului este o fasie de 3,4 kilometri de-a lungul minunatului mal reconditionat al raului. Poti, in orice moment, sa te aventurezi pe multitudinea de strazi medievale, care formeaza inima orasului sau in vecinatatea splendorii neo-clasice a zonei Parlamentului din secolul al XVIII-lea.

In apropiere se afla si Triunghiul de Aur, cuceritorul centru comercial, unde magazinele inteligente,restaurantele si fabuloasa colectie de vinuri alese concureaza pentru portofelul tau.

Sunt mai multe rute in afara orasului, acestea sunt descrise in ghidul Gironde Cyclo, disponibil gratuit la Biroul pentru Turistidin Piata XXX Juillet.

Imprejurimile Bordeaux-ului

Zona din jurul orasului St. Emilion este, de asemenea, un tinut minunat pentru ciclism. Poti urmari conturul Dordognei de-a lungul linistitelor drumuri de tara, prin satele pitoresti cu podgorii, dar pentru asta cel mai indicat ar fi sa luati un tren din apropierea orasului Libourne pentru a evita drumurile aglomerate.

Ultima calatorie in afara orasului poate fi catre Médoc, o calatorie de 40 kilometri in susul raului urmata de un mers lin de-a lungul Route des Châteaux (D209) pentru a lua pranzul la Lion d’Or in Arcins. Aceasta este cantina cea mai populara a vinarilor din Bordeaux si este amplasata intre minunatele castele Margaux si Pauillac.

Noaptea o puteti petrece in splendidul Château Pomys, in imediata apropiere a St-Estèphe, iar dupa micul dejun poti sa te plimbi printre plantatiile de vie catre Château Haut-Marbuzet. Aceasta este o parcela de 150 acri, cumparata si cultivata pentru prima data acum 60 de ani de catre Hervé Duboscq, iar acum este privita precum una dintre cele mai fine vinarii dintre cele fara grand cru classé.

In aceasta vinarie de renume iti poti petrece ultimele momente din aceasta scurta calatorie in tinutul vinurilor pentru a te intoarce acasa nu doar cu o amintire, ci si cu o aroma delicata si proaspata pe buze.

Posted in Calatorie
Tagged , , , , , , , , , , ,
X