Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Temple, liniste si trompe – Sri Lanka isi revine dupa razboi

In Sri Lanka, schimbarea este mai evidenta in capitala Colombo. Prin aceasta se trecea doar de la aeroport spre plajele glorioase din Sri Lanka sau spre triunghiul cultural al oraselor antice Kandy, Polonnaruwa and Anuradhapura, cu palatele si templele lor de jungla de acum 2000 de ani. Astazi Colombo este o destinatie cu restaurante stilate, cladiri coloniale restaurate si parcuri luxuriante de-a lungul orasului. Pentru a ajunge in tara, exista 3 aeroporturi internationale, doua in Colombo si unul in Hambantota, iar pentru rezervari hotel, tarifele incep de la 24 euro.

Sri Lanka

Pacea este motivul schimbarilor

In 2009 s-a terminat razboiul civil din Sri Lanka, iar de atunci un program de modernizare a fost lansat pentru a restaura reteaua de drumuri nationale, de cladiri coloniale si pentru a deschide o serie de hoteluri noi. Din aceste motive, numarul vizitatorilor s-a dublat si va continua in acest mod, mai ales dupa ce British Airways si-a creat o ruta de la Gatwick catre Colombo.

Sri Lanka se situeaza in Oceanul Indian, intre India si Maldive, cu o suprafata de 106.000km2, incluzand mai multe situri Unesco precum: elefanti si leoparzi, plaje si plantatii de ceai faimoase. Pe masura ce se patrunde in oras, se trece de la campurile de orez la dealurile bogate cu smochine, 92 varietati de banane, papaya, nuci de cocos, mango si plantatii de ananans.

Exista si un orfelinat de elefanti “Pinnawala”, despre care se spune ca in prezent cei 80 de elefanti sunt un punct de atractie pentru turisti.

Orasul regilor antici reprezinta o imagine greu de uitat, cu palate de marmura alba amplasate pe un lac gigant, inconjurate de dealuri cu plantatii de ceai.

Schimbarile profunde din Sri Lanka par sa ajute la conservarea trecutului insulei, chiar si atunci cand deschide calea pentru un nou viitor.

Posted in Calatorie, Hoteluri
Tagged , , , , , , ,
X