Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/e-hoteluri.org/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
Teroristii de branduri ataca hotelierii

Alternative foarte bune prin care hotelurile in pot creste vanzarile sunt portalurile de rezervari turistice si agentiile online. Aspecul negativ este pierderea adusa marilor lanturi, deoarece clienti care cauta online numele unui hotel, ajung sa cumpere printr-un intermediar sau chiar sa mearga pana la urma la concurenta.

Piata de rezervari hoteliere online este una extrem de competitiva pentru marile branduri hoteliere, care cumpara publicitate pe motoarele de cautare si ajung sa redirectioneze un turist care cauta numele unui hotel pe propriul site.

Un studiu al companiei americane MarkMonitor, specializata in protejarea marcilor, arata ca platformele de distributie trimite un cautator pe internet pe un portal desi a cautat numele hotelului, costa marile grupuri peste 2 miliarde de dolari pe an, arata studiul MarkMonitor.

Clienti intra pe Internet pentru a cauta un anumit hotel si ajung pe site-urile agentiilor revanzatoare unde gasesc si oferte de la concurent, si in final prefera un alt brand decat cel cautat initial. Puerderi insemnate reprezinta comisioanele pe care brandurile hoteliere le platesc intermediarilor, chiar daca turistii cauta direct numele lor, pierderi estimate la 270 milioane de dolari anual, la nivel global.

Peste 580 milioane de vizite ale turistilor sunt deturnate de la site-urile proprii ale grupurilor hoteliere catre alte site-uri de rezervari ale partenerilor, sau chiar ale competitorilor, prin diferite tactici de marketing cum ar fi publicitatea pe motoare de cautare.

Rezervarile online de camere de hotel au urcat de la 33% din totalul rezervarilor in 2007, la 40% din total in 2010.

Industria de turism cheltuie anual 1,8 miliarde de dolari in promovarea online, potrivit datelor Biroului de Publicitate pe Internet (IAB).

Hotelurile intra in concurenta cu proprii revanzatori, iar brandurile hoteliere platesc pentru comisioane de revanzare pentru clienti care ar fi putut ajunge direct la site-ul hotelului.

55% din rezervarile la hotel vin direct de pe site-ul propriu, restul fiind realizate prin site-urile agentiilor de turism sau ale agregatorilor de oferte.

Posted in Hoteluri
Tagged , ,
X